Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΧΩΜΑΤΕΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009..

΄Παίζω και δημιουργώ άρα υπάρχω και ονειρεύομαι΄΄
Η βραδιά της 8ης Αυγούστου 2009 ήταν βραδιά δημιουργίας αφιερωμένη σ΄ όλους τους μικρούς μας φίλους, που βρέθηκαν στον προαύλιο του σχολείου του χωριού μας.
Το προαύλιο του σχολείου ξαναζωντάνεψε από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που έτρεξαν, γέλασαν ,έπαιξαν στην παιδική χαρά και δημιούργησαν.

Η κ. Δήμητρα Πετροπούλου , κεραμίστρια της σχολής εικαστικών του «Φάρις» βοήθησε να φτιάξουν με πηλό τα πουλιά του τόπου μας.
Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν και απέδειξαν με τα δημιουργήματά τους, ότι όταν τους δοθεί η ευκαιρία και αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη τα μικρά τους χεράκια φτιάχνουν αριστουργήματα.
Οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν επίσης με ενδιαφέρον, την ίδια βραδιά, την μικρού μήκους ταινία
«Το σκιάχτρο» από το αντίστοιχο διήγημα της Σοφίας Φίλντιση σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου.
Ήταν μια βραδιά υπέροχη και για τα παιδιά που δημιούργησαν και για τους μεγάλους που θαύμασαν τις ικανότητές τους και το ταλέντο τους.

Ζαφειροπούλου-Μουντζούρη Μαρία
Δασκάλα-Γραμματέας του Συλλόγου










Y.Γ. Eυχαριστούμε την κ.Πετροπούλου και σένα Μαρία για τη συμβολή σου σ΄αυτήν την ξεχωριστή βραδιά στο χωριό μας!!









τολμήσαμε...μας στηρίξατε...τα καταφέραμε
….όταν ξεκινήσαμε δειλά-δειλά την προσπάθεια ανακαίνισης του ιατρείου ποτέ δεν περιμέναμε από τους ανθρώπους του χωριού μας και όχι μόνο τέτοια ανταπόκριση….
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς…μα περισσότερο ευχαριστούμε τους ηλικιωμένους του χωριού μας που από την σύνταξη των 300 ευρώ μας έδωσαν τη δύναμη και να σας παρουσιάσουμε με μεγάλη χαρά αυτό που τώρα βλέπετε…


Eυχαριστούμε τους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και μας στηρίζουν!!

Το ΔΣ του Συλλόγου










ΤΟ ''ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ"..της καρδιάς μας!!!
Εντυπωσίασε το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ένα διψασμένο κοινό στο Χωματερό Μεσσηνίας –τετρακοσίων θεατών-στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας με το έργο «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» του Τζών Πάτρικ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.
Η βραδιά αυτή ήταν πρωτόγνωρη για το χωριό μας γιατί είναι η


πρώτη φορά που ένας τόσος μεγάλος θίασος με ένα σπουδαίο έργο έπαιξε σ΄ ένα χώρο τιμώντας τη βραδιά αυτή τον αείμνηστο πρόεδρό μας Τάσο Μισέρο που ήταν μέλος της Διοίκησης του Μ.Ε.Θ.
Ευχαριστούμε τους νέους- σε ηλικία – του ΜΕΘ που με τη λάμψη και τη ζωντάνια τους έδωσαν μια άλλη νότα σε τούτες τις Αυγουστιάτικες βραδιές στον τόπο μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Σινάνη που χάρις στην επιμονή του καταφέραμε να κερδίσουμε ένα στοίχημα ‘’το Μ.Ε.Θ. να παίξει στο Χωματερό΄΄ και να αποκτήσουμε με αυτόν τον τρόπο καινούργιους φίλους …
Ευχαριστούμε όλους του συντελεστές αυτής της παράστασης…
Είμαστε ευτυχείς που βάλλαμε ένα λιθαράκι- δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες- στη δημιουργία ενός θεατρικού χώρου στο σχολείο-ένα μικρό θέατρο-ικανοποιώντας έτσι και την επιθυμία του αείμνηστου Πρόεδρου μας Τάσου Μισέρου.
Είμαστε ακόμη τυχεροί και παράλληλα ευτυχείς που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε σχέσεις αληθινής φιλίας με τους ανθρώπους του τόπου μας και με τους επαγγελματίες της περιοχής που με τη στήριξή τους καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που στην αρχή μας φαινόταν δύσκολο.
Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς…
Τη βραδιά αυτή του Αυγούστου βρέθηκαν μαζί μας ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρης Στρατούλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Θανάσης Πετράκος με τις οικογένειές τους που μετά τη λήξη της βραδιάς μαζί με όλο το θίασο και τα μέλη του Συλλόγου δείπνησαν στο «ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ».
Ευχαριστούμε τους προέδρους όλων των πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής που βρέθηκαν μαζί μας τη βραδιά αυτή.
Ευχαριστούμε το Δημοτικό Σύμβουλο στου Δήμου Κορώνης κ.Γρηγόρη Ξαρχάκο, τα μέλη του Δ.Σ. της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Κορώνης κ.Νίκο Βεργόπουλο και Κώστα Κυρκοριανό και όλους όσους βρέθηκαν μαζί μας τη βραδιά αυτή.
Ευχαριστούμε την κ.Σοφία Φίλντιση γραμματέα του ΜΕΘ για ότι κάνει για μας όλα τούτα τα χρόνια.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει το ίδιο δημιουργικά και πολιτιστικά με επίκεντρο το Δημοτικό σχολείο που ενώ δεν λειτουργεί εξακολουθεί να διδάσκει….
Χωματερό 4 Αυγούστου 2009
Το ΔΣ του Συλλόγου
Υ.Γ. Σας υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα του Συλλόγου θα συνεχιστεί :
το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 και ώρα 19.00 με τη βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά
«Παίζω και δημιουργώ, άρα υπάρχω και ονειρεύομαι».
Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 21.00 έναρξη της Κινηματογραφικής Λέσχης –Τάσος Μισέρος
με την ταινία «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!» με τη MERYL STREEP και τον PEERCE BROSNAN
















….γιατί όταν θέλουμε…. μπορούμε!!

Το Σάββατο 1η Αυγούστου του 2009 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωματερού έκανε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του με την παρουσίαση της δικής του ιστοσελίδας. Η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο μεράκι του προέδρου μας Διονύση Κοσμά, ο οποίος με τον ακάματο ζήλο που τον διακρίνει πάντα ανέλαβε την ευθύνη και δούλεψε πάνω από δυο χρόνια συγκεντρώνοντας το υλικό, ώστε ο Σύλλογός μας να απαντήσει στην δική του ηλεκτρονική διεύθυνση και να επικοινωνούν έτσι μαζί του οι απανταχού Χωματερίσιοι,…όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Την παρουσίαση της ιστοσελίδας έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος στο «ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ» αφού πρώτα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου, στη συνέχεια παρουσίασε την ιστοσελίδα του συλλόγου προβάλλοντας αποσπάσματα από το site, τα κείμενα που συνοδεύουν τις θεματικές ενότητες που επιμελήθηκε η κ. Γιώτα Κατσίβα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Κορώνης κ. Κώστας Κυρκοριανός και ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κορώνης κ. Γιάννης Ζουζούνης.
Τους ευχαριστούμε όπως ευχαριστούμε και όλους όσοι παραβρέθηκαν σ΄αυτή την εκδήλωση.
Πολύ μας χαροποίησε και μας συγκίνησε η πρωτοβουλία αυτή του προέδρου του Συλλόγου μας.
Γιατί βλέπουμε πώς η τόλμη ορισμένων ανθρώπων γίνεται έργο δημιουργία.
Γιατί έργο είναι η ανακαίνιση του σχολείου όπου στεγάζεται το ιατρείο, έργο είναι η μέριμνα για την εξοικονόμηση πόρων και τη σωστή συντήρηση του Γεωλογικού Μουσείου, έργο είναι η διαρκής προσπάθεια για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.
Και τώρα τούτο το εργαλείο της τεχνολογίας που σε περιδιαβαίνει άκοπα και γρήγορα στο χώρο της γνώσης, να συνδράμει, να προάγει, συνδέοντας την πολιτιστική παράδοση του χθες με την πραγματικότητα του σήμερα με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο.
Αξιέπαινες τέτοιου είδους προσπάθειες. Δείχνουν πως όταν θέλουμε μπορούμε. Μπορεί ο καθένας από μας να κάνει το ελάχιστο, και όλοι μαζί τούτο το ελάχιστο να το κάνουν μεγάλο, προσφορά δημιουργία.

Χωματερό 2 Αυγούστου 2009
Αντωνία Μπαγατέλα- Φιλόλογος
Μέλος του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου