Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Βραδιά Πολιτισμού στο Χωματερό!

Το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου 2008 ήταν για όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού πραγματικά ξεχωριστό.
Επρόκειτο για εκδήλωση αφιέρωμα στη σπουδαία Μεσσήνια συγγραφέα Σοφία Φίλντιση με το κορυφαίο έργο και τη μεγάλη αναγνώριση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς αλλά και σε δυο αγαπητά πρόσωπα στο Χωματερό, τον ιερέα Θεόδωρο Μπαγατέλα και τον ιεροψάλτη κ.Βασίλη Κούκο.
Οι συντελεστές της εκδήλωσης κ.Κατσίβα –Μαρκάκη-Γιώτα ο κ.Κοσμάς Διονύσης η κ.Ζαφειροπούλου-Μουντζούρη Μαρία η κ.Μισέρου Αγγελική και η κ.Μπαγατέλα Αντωνία κατέστησαν το κοινό κοινωνούς του έργου και της προσφοράς των τιμωμένων προσώπων οι οποίοι βρίσκονταν εκεί και μας συγκίνησαν και οι ίδιοι με τις ομιλίες τους.
Βραδιά πολιτισμού ονόμασαν οι διοργανωτές την εκδήλωση αυτή. Θεωρώ ότι ήταν εκδήλωση προσφοράς στον τόπο μας. Σε έναν κόσμο στον οποίο ο πολιτισμός ταυτίζεται με την προβαλλόμενη από την τηλεόραση μαζική κουλτούρα, διέπεται από τους νόμους του marketing και έχει ως στόχο το κέρδος, πρωτοβουλίες όπως αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού είναι ιδιαίτερης σημασίας και αποτελούν οδηγό για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην προαγωγή του πολιτισμού σ΄ αυτόν τον τόπο
Σταυρούλα Χανδρινού-Μάκαρη

Από δημοσίευμα της Εφημερίδας<< ΑΙΠΕΙΑ>> –καλοκαίρι 2008-




Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

TO NEO Δ.Σ.

Το Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του Αυγούστου 2008 το απαρτίζουν:
• Κοσμάς Διονύσης- Πρόεδρος
• Ζαφειροπούλου-Μουντζούρη Μαρία
• Κωνσταντόπουλος Θεόδωρος-Αντιπρόεδρος
• Κατσίβα –Μαρκάκη Γιώτα-Ταμίας
• Μπαγατέλα Θεοδώρα-Μέλος
Αναπληρωματικά μέλη
• Αλιμπέρτης Γιώργος
• Κοσμάς Ηλίας
• Κουβαρά Κωνσταντίνα


Eπικοινωνήστε μαζί μας να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας ,τις προτάσεις σας στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Γήπεδο Χωματερού "Χρήστος Λόγγας"

Συναντηθήκαμε ξανά σε τούτο το χώρο που κάποτε-πολλά χρόνια πριν- η δωρεά του Μπάρμπα- Χρήστου ήταν για το χωριό μας ένα σημείο αναφοράς.

Χαρήκαμε που τώρα βρεθήκαμε ΄΄αντίπαλοι΄΄ με τα παιδιά μας στον ίδιο χώρο όχι για να δούμε ποιος θα νικήσει αλλά να επιβεβαιώσουμε πως η ενότητα και η δυναμική του σ΄ αυτό το χωριό ήταν αυτό που το χαρακτηρίζει. Ήταν μαζί μας ο Παπα-Θόδωρος και όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού αλλά και τα παιδιά από τη Φαλάνθη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο αγώνας μεταξύ ΝΕΩΝ και ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ έληξε με νικητές τους ΝΕΟΥΣ με 7-4.Μπράβο παιδιά και του χρόνου με φανέλες κανονικά!

Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά μεταξύ των χωριών της περιοχής που προγραμματίζουμε το καλοκαίρι ελπίζουμε κ. Σαλαντή -Δήμαρχε Κορώνης να σας έχουμε μαζί μας !

Σας ευχαριστούμε όλους και είμαστε σίγουροι πως στον τόπο μας όλα μπορεί να γίνουν καλλίτερα!!





Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Κινηματογραφική Λέσχη "Τάσος Μισέρος"

Ξεκινήσαμε δοκιμαστικά τη λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Χωματερού <<ΤΑΣΟΣ ΜΙΣΕΡΟΣ >> στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου μας εμπνευστή και δημιουργό του Συλλόγου μας.

Η προσέλευση του κόσμου στην προβολή της ταινίας <<ΝΥΦΕΣ>> του Παντελή Βούλγαρη και στη <<ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ>> του Τάσου Μπουλμέτη μας έδωσαν την αφορμή να λειτουργήσουμε κανονικά με τη στήριξη της Νομαρχίας Μεσσηνίας και του Δήμου Κορώνης όπως μας δήλωσαν οι κ.κ.Θανάσης Πετράκος Νoμαρχιακός Σύμβουλος και Γρηγόρης Ξαρχάκος Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου Δ.Κορώνης.

Θα τα καταφέρουμε!

Θέλουμε την παρουσία σας!



Παιδική χαρά

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και με τη χρηματική στήριξη αρκετών κατοίκων του χωριού μας δημιουργήσαμε μια ζεστή παιδική γωνιά με τη λειτουργία παιδικής χαράς και του τραμπολίνο τα έξοδα του οποίου κάλυψε ο κ.Γ. Κωστολιάς. Γιώργο σ΄ ευχαριστούμε…

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού <<Άγιοι Θεόδωροι>>





Κυριακή 3 Αυγούστου 2008