Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

..το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα ...''ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ''

...ως ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
...Λέμε να προσμένουμε ως το χειμώνα ...για την υλοποίηση της υπόσχεσης του τέως (πλέον) Δήμου Κορώνης για την αποκατάσταση του ταβανιού του σχολείου όπως κατ΄επανάληψη μας είχε υποσχεθεί η Δημοτική αρχή.
Επειδή λοιπόν σε τούτο τον τόπο υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται την ιστορία του και τον αγαπούν... δεχτήκαμε ήδη προσφορά πατριώτη μας από το εξωτερικό-Αυστραλία-(τον οποίο ευχαριστούμε) που θα συνδράμει στην υλοποίηση αυτού του έργου.Οποιαδήποτε στήριξη και για την κατασκευή του πολυχώρου-αποθήκης που έχει μείνει στα σχέδια ...απ΄όπου και αν προέρχεται είναι ευπρόσδεκτη!!
Ένα είναι σίγουρο....αυτό το ταβάνι... το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει!!


Υ.Γ.αποδείξαμε πως μπορούμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό του τόπου μας χάρις τη στήριξη των φίλων και μελών του Συλλόγου!!!








o M.M στο ΧΩΜΑΤΕΡΟ

Την επίσκεψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Σεβασμιώτατου κ.Χρυσόστομου δεχτήκαμε την Κυριακή 7-11-2010.
Μετά τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του χωριού μας βρεθήκαμε στο ''ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ'' (Jim) για τον καθιερωμένο καφέ ...η απάντηση που πήραμε στο ερώτημά μας...''...γιατί αυτή η εγκατάλειψη απ΄τη μεριά της επίσημης Εκκλησίας για ένα Μοναστήρι (ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ) με τόση πολιτιστική αξία;...''
''...η εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει...η Μονή ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού..''ήταν η απάντηση του Μ.Μ.

....μήπως ήρθε η ώρα για τη δημιουργία πρωτοβουλίας κατοίκων του χωριού μας με μοναδικό σκοπό τη σωτηρία της Μονής ; (ο Σύλλογος θα είναι παρών...)

O Σύλλογος πρόσφερε στο Μητροπολίτη το βιβλίο ΄΄Βραδιά πολιτισμού στο Χωματερό'' και το ημερολόγιο 2010.
Τον ευχαριστούμε για την επίσκεψη και ευχόμαστε νάχει ο τόπος μας πάντα τις ευλογίες του!!!