Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ moriasnews.gr

‘’Σωτήρια’’ για τη Μεσσηνία η εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή Φαλάνθης-Χωματερού τ. Δήμου Κορώνης;

Από αστείο έως τραγελαφικό ακούγεται το επιχείρημα ‘’Η Μεσσηνία θα πετάξει 250 εκ.Ευρώ;”Τι κρίμα…θα χαθούν πόροι, θέσεις εργασίας και το κυριότερο δεν θα αξιοποιηθεί η νέα,άγνωστη πηγή πλούτου του Νομού.
Ποιοί φωστήρες τα σκέφτηκαν αυτά; Ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν και εν ονόματι ποιάς ‘’κατά φαντασίαν’’ ανάπτυξης ,απασχόλησης, δήθεν επίτευξης λύσεων κ.λ.π. για τη Νοτιοανατολική Μεσσηνία;
Γνωρίζουν έστω ελάχιστα την περιοχή για να εκφράζουν άποψη; Γνωρίζουν που τάχα θα απασχολούνται 200 εργαζόμενοι από τα γύρω χωριά ,κατά το morias news http://www.moriasnews.gr/2012/01/tha-petaxi-250-ekatommiria-evro-i-messinia-krima/κι εκείνους που κρύβονται πίσω από αυτό;
Θα θέλαμε να μας ενημερώσουν και μας για τις ειδικότητες των εργαζομένων. Γνωρίζουν άραγε πόσοι εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους απασχολούνται ήδη με τον αγροτικό και τουριστικό τομέα στην περιοχή της Κορώνης; Γνωρίζουν oτι ομιλούν για μια περιοχή με σαφή γεωργικό και τουριστικό αναπτυξιακό προσανατολισμό, που δεν θα επιτρέψουμε να ‘’αμαυρωθεί’’ με εξορυκτικές ψευτοεπενδύσεις.
Εμάς που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στην ευρύτερη περιοχή, επειδή γνωρίζουμε πολλά περισσότερα από τις δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας, μην νομίζετε ότι προβοκατόρικα μπορείτε να μας ‘’προστατεύετε’’.
Οι μέχρι σήμερα παρόμοιες απόπειρες για τη δήθεν ‘’σωτηρία’’ της περιοχής, έχουν πέσει στο κενό! Τυχαίο ;Δεν νομίζουμε!
Η απορία μας είναι μέχρι πότε θα τολμούν τα άνομα αυτά συμφέροντα να μας προκαλούν!
Τόσο πολύ κόπτονται για το μέλλον της περιοχής ή τόσο πολύ ‘’καίγονται’’ για την αρπαχτή τους…;
Ας προσέξουν λοιπόν και τώρα και στο μέλλον. Είμαστε άγρυπνοι και θ΄αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά αυτά χτυπήματα όποτε κι αν αυτά εκδηλώνονται. Η τακτική του αιφνιδιασμού δεν θα περάσει.Φτάνει πιά!
Εκφράζουμε την λύπη μας για τις τοποθετήσεις Περιφερειακών Συμβούλων που αγνόησαν εμάς, την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μας και τον ίδιο τους τον εαυτό , καθώς αναιρούν προηγούμενες θέσεις τους, χάριν της προσωπικής –πολιτικής τους επιβίωσης. Τι κρίμα….

Διονύσης Κοσμάς
Πρόεδρος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού
’’Αγιοι Θεόδωροι’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου