Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...


« Ένα σχολείο κλειστό απαιτεί να καταστεί

Φάρος Πολιτισμού της Πελοποννήσου »

Αναφερόμαστε στο Δημοτικό ανενεργό σχολείο Χωματερού του Δήμου Κορώνης. Όπου πριν 4 χρόνια ειδικοί επιστήμονες έριξαν τους πρώτους σπόρους της δημιουργίας ενός Γεωλογικού Μουσείου - και ήταν η ώρα ανοιχτή!! - .
Δύο υπήρξαν οι κυριότερες αιτίες που συνηγόρησαν στην επιλογή του Χωματερού. α) Το γεωλογικό στίγμα λόγω της παρελθούσης λειτουργίας λιγνιτωρυχείου και β) η καταλληλότητα του κτιρίου ως μουσειακού χώρου. Τον ρόλο, την αξία και την αναγκαιότητα ενός - μοναδικού στην Πελοπόννησο - τέτοιου μουσείου εξετίμησαν μεταξύ άλλων και οι περιβαλλοντικές διευθύνσεις εκπαίδευσης . Για το σκοπό αυτό απέστειλαν σχετική επιστολή στο δήμο Κορώνης ,ζητώντας να περαιωθεί και να λειτουργήσει το εν λόγω μουσείο. Σημειώνουν, πως τέτοιοι χώροι γίνονται αιώνιοι φάροι για πολιτιστικό φως, πορεία για ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες και γενικά για πέταγμα του νου προς τα άνω.
Η υλοποίηση ενός τέτοιου ονείρου- σκοπού απαιτεί την υπέρβαση της καθημερινής συμβατικότητας μας. Απαιτεί ακόμα και αγκάλιασμα μιας τέτοιας προσπάθειας καθώς και την οικονομική στήριξη όλων μας .


Παντελής Μαρκάκης
Κτηνίατρος Μέλος του Δ.Σ. κίνησης
Ενεργών Πολιτών Δ. Κορώνης
Σημείωση:
Περιμένουμε την υλοποίση της υπόσχεσης του Δήμου Κορώνης για την αντικατάσταση του ταβανιού του σχολείου όπου στεγάζεται ο υπό διαμόρφωση χώρος του Γεωλογικού Μουσείου
Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου