Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ANAKOIΝΩΣΗ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ
‘’ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ’’
και στο facebook


                          

        Παρακαλούνται όσοι από τους κατοίκους του χωριού  διαθέτουν οικογενειακό αρχείο φωτογραφιών που αφορούν  τα ήθη και τα έθιμα, τη ζωή  και τον πολιτισμό μας, να μας το παραχωρήσουν προκειμένου να εκδοθεί βιβλίο-λεύκωμα του τόπου και των ανθρώπων του.
             

Χωματερό  21-7-2012
 
Το Δ.Σ.  του Συλλόγου

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΣΤΗΝ....ΤΡΙΠΟΛΗ!!!!


                                   ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Κε  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ!!!!!
   Μετά από 5,5 μήνες αναμονής για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ‘’έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την ίδρυση δυο λιγνιτωρυχείων στην περιοχή Φαλάνθης-Χωματερού της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης’’  και σαν πρόσχημα τον καύσωνα αναβάλλατε την σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ. αφού λάβατε τα μηνύματα για τη μεγάλη κινητοποίηση όλης της Μεσσηνίας.

                                             ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Την τακτική σας για την αιφνιδιαστική αναβολή της συνεδρίασης δυο ώρες πριν πραγματοποιηθεί.
                                              ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
 Την τακτική σας που μόνο σκοπό έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα  των κατοίκων της περιοχής μας
                                              ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
   Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής  είμαστε ενωμένοι απέναντι στην υποβάθμιση που επιχειρείτε  να οδηγήσετε με την τακτική σας,  την περιοχή μας.
   Η συνεχής αναβολή δείχνει ενοχές.
  Ας ελπίσουμε ότι την ύστατη ώρα να πρυτανεύσει η λογική σας .
Σας  διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά που θα φέρεται το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα μας βρείτε πιο οργανωμένους και πιο δραστήριους.
                        ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ  ΔΕΝ  ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!
                                                  ΚΟΡΩΝΗ 16-7-2012
        Όλοι οι κάτοικοι και φορείς  της ευρύτερη περιοχής  του τόπου μας



...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  
  •  ΔΕΥΤΕΡΑ  23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 
  •  ΣΤΙΣ 21.30

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012


 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ...ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΦΑΛΑΝΘΗΣ-ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ

http://www.eleftheriaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=19102%3A%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%86%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%89%CF%81%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7&Itemid=31

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΦΑΛΑΝΘΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΤΟΥΛΗ





                                           ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;;;;;;
  Ενα συνηθισμένο(τι άλλο θα μπορούσε να ήταν)μεσημέρι στο χωριό μας.Το ποτό μας πίναμε στο ''ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ΄΄...και μια πομπή πέντε οχημάτων πέρασε μπροστά  από το καφενείο...όλο το επιτελείο του Περιφερειάρχη κ.Τατούλη στο χωριό μας...γιατί άραγε;;;;;;
    H ευγένεια και ο πολιτισμός στο χωριό μας είναι στοιχεία που μας διακρίνουν...
''κατεβείτε να πιούμε έναν καφέ η πρότασή μας...''μια επίσκεψη για να δούμε από κοντά τα έργα που γίνονται στην περιοχή...και αυτά που πρόκειται...'' μας είπαν
...μονόλογος η αρχική ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την περιβόητη ‘’επένδυση’’  της ίδρυσης των δυο λιγνιτορυχείων στη Φαλάνθη και στο Χωματερό.Πoλλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις...Μήπως μας μιλάει ο εκπρόσωπος της εταιρείας;; αναρωτηθήκαμε.
''Οι μετακινήσεις των φορτηγών για τη μεταφορά του λιγνίτη θα γίνονται από τις μια τη νύχτα έως τις 6 το πρωί τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο τρεις σε κάθε ώρα… ''
...αλήθεια οι 180-200 θέσεις εργασίας  σε ποιούς χώρους δουλειάς θα δοθούν;;;; Ποιό το πραγματικό όφελος της χώρας από αυτή την ''επένδυση''...
 ...''γνωρίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας την επιχειρούμενη επένδυση΄΄.
...'''έχουμε στείλει υπόμνημα και δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση''...και ξέρετε η  αδυναμία να απαντήσεις κατά κανόνα σημαίνει και αποδοχή...μας είπε ο κ.Τατούλης.
Μια έντονη συζήτηση για τα πως και τα γιατί.
΄Ενα είναι σίγουρο πως  μια τέτοια ''επένδυση'' σε μια περιοχή με αγροτουριστική ανάπτυξη θα την καταστρέψει.
   Ναι επισκεφτήκαμε και τον Πολιτιστικό μας Πολυχώρο  στο παλιό μας Δημοτικό σχολείο το στολίδι του χωριού μας.Παρόντες όλο το επιτελείο της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της περιοχής. Λύστε μας μερικά ερωτήματα που ήταν ολοφάνερα σε όλους...όλοι ξέρετε...κανείς δεν πονάει τον τόπο περισότερο από μας που ζούμε σ΄αυτόν...και σταματήστε να μας πυροβολείτε.Ανοίξτε τα μάτια σας λίγο περισσότερο και μάθετε επιτέλους να ακούτε.Σας επιστρέφουμε όλα τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς για την πρωτοβουλία μας να μιλήσουμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. 
  Εξ άλλου ο διάλογος στο Χωματερό ήταν έντονος και μάλιστα με επιχειρήματα αλλά  σε πλαίσια πολιτισμού και ευπρέπειας όπως ήταν πάντα χαρακτηριστικό των ανθρώπων του χωριού μας. 
Διονύσης Κοσμάς
Πρόεδρος ΔΣ 

                             
                                                        ΔΗΜΟΣΙΕΟΥΜΕ...

                                                    Κρίμα και πάλι κρίμα!
        Επίσκεψη Περιφερειάρχη κ.Π.Τατούλη και της ηγετικής ομάδας στην περιοχή που σχεδιάζουν τη λειτουργία λιγνιτορυχείου Φαλάνθης –Χωματερού στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
   Και ξαφνικά μάθαμε ότι το επιτελείο του κ.Τατούλη επισκέπτεται την ευαίσθητη περιοχή μας (κοινωνικά, περιβαλλοντικά,, όπως και να το περιγράψετε έχετε κάνει διάνα).
Κάποιοι δήθεν ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της ‘’ανάπτυξης’’-ουσιαστικά όμως ανάλγητοι προς τις ανθρώπινες κοινωνίες-δεν το έχουν καταλάβει ακόμη.
Κρίμα και πάλι κρίμα!
Μπορεί να θεωρηθούμε αυστηροί, καχύποπτοι, αντιαναπτυξιακοί κ.λ.π. για τις θέσεις μας.
Ιδού η απορία: Γνωρίζουν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της  πλειοψηφίας  γιατί επί 5,5 μήνες εκκρεμεί η περιβόητη Μ.Π.Ε για το λιγνιτωρυχείο στο Περιφερεικό Συμβούλιο. Διάφοροι λόγοι (που τους γνωρίζει η ομάδα Τατούλη) αναβάλλουν τη συζήτηση στο Π.Σ. 
Γιατί δεν παίρνουν θέση;
Και σήμερα μετά την κατακραυγή   όλου του κόσμου, αποφασίστηκε επίσκεψη της ομάδας στο χώρο του υπό εγκατάσταση λιγνιτορυχείου.
Ξαφνικά και απροειδοποίητα.
Ως άλλοθι;
Τέτοιο θράσος.
Η δημοκρατία στο μεγαλείο της!Ντροπή σας!
Έχετε χάσει το μέτρο.
Το θέμα ως αντικείμενο εκμετάλλευσης έχει παρελθόν παρόν και μέλλον.
Να είστε σίγουροι ότι το παιχνίδι το έχετε χάσει ό,τι και να σχεδιάζετε.
Τουλάχιστον λίγος σεβασμός προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας,τα Δημοτικά Συμβούλια Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης , τους Βουλευτές του Νομού μας και ΟΛΟΥΣ τους τοπικούς φορείς δεν θα  έβλαπτε.
΄Ελεος!!!
Κώστας Κοσμάς-Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ