Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

...ΩΔΗ στο ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΡΤΙΠΗ....του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΨΑ ...από την ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΠΟΖΙΚΗ( 1ο βραβείο του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 14-8-2010) ...


Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Βασίλη Τερτίπη

Αξιοθαύμαστη και ταπεινή, όπως αρμόζει σε έναν άνθρωπο πράο, πηγαίο, μαχητικό, εξαίρετο , υποδειγματικό, ένα ζωντανό παράδειγμα ποιητικής και λογοτεχνικής λαξεύσεως, όπως ο ποιητής και συγγραφέας Βασίλης Τερτίπης, ήταν η εκδήλωση που έλαβε χώρα προς τιμήν του, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του χωριού μας, το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010. Παρόντες, άνθρωποι του πνεύματος, του λόγου, της τέχνης, φίλοι και συγχωριανοί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε η απονομή των βραβείων και των αριστείων του πρώτου λογοτεχνικού διαγωνισμού ποιήματος και διηγήματος προς τιμήν του ποιητή Βασίλη Τερτίπη. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν μεγάλη. Η κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από την κ.Σοφία Φίλντιση, ποιήτρια και συγγραφέα, τον κ. Ιωάννη Μποζίκη, χημικό μηχανικό, ποιητή και συγγραφέα και τον κ. Βασίλη Ρούβαλη, συγγραφέα και εκδότη, επέλεξε τέσσερα έργα τα οποία βραβεύτηκαν. Το πρώτο βραβείο πήρε ο κ.Δημήτρης Σιψάς από τη Φοινικούντα, ο οποίος το παρέλαβε με μεγάλη συγκίνηση. Το δεύτερο βραβείο πήρε ο κ.Ιωάννης Τσώλης από την Αθήνα και το τρίτο βραβείο πήραν, αφού ισοψήφησαν ο κ.Κωνσταντίνος Καπελούζος από την Αθήνα και ο κ.Δημήτρης Σινάνης από την Καλαμάτα, που παρέλαβε το βραβείο του και αυτός, με μεγάλη συγκίνηση. Βασικός ομιλητής της βραδιάς ήταν η φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ.του συλλόγου κ. Παναγιώτα Κατσίβα που με το λόγο της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η παρουσίαση της βραδιάς έγινε από τη γραμματέα του συλλόγου και εκπαιδευτικό Μαρία Ζαφειροπούλου και την επιμέλεια είχε ο κ.Διονύσης Κοσμάς.Η απαγγελία του ποιήματος, που πήρε το πρώτο βραβείο έγινε από τη δεσποινίδα Αριάδνη Μποζίκη, φοιτήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή Βασίλη Τερτίπη, προσφορά της ανιψιάς του και χημικού μηχανικού κ.Βασιλικής Κυριοπούλου, καθώς και ο συγκινητικός λόγος της ίδιας. Η προτομή είναι έργο του γνωστού γλύπτη Μιχάλη Κάσση. Επίσης, στους βραβευμένους, σε φίλους και λογοτέχνες προσφέρθηκε το ποιητικό βιβλίο του Βασίλη Τερτίπη, με τίτλο ''ΟΔΟΣ ΟΜΗΡΟΥ'' που εκδόθηκε πρόσφατα από τη Βασιλική Κυριοπούλου.

Η βραδιά έκλεισε με τις μουσικές επιλογές του συγκροτήματος ''ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ'' το οποίο αποτελείται από πέντε νέα ταλαντούχα παιδιά, τη Νάνσυ Αγγελάκη στα κρουστά, τον Αντώνη Αρβανίτη στο κοντραμπάσο και το τραγούδι, τον Κώστα Νέλλα στην κιθάρα, την Ειρήνη Ντελέζου στο φλάουτο και το τραγούδι και την Ελένη Ντούντου στο τραγούδι.

Αριάδνη Μποζίκη















Oλο το υλικό της βραδιάς και του καλοκαιριού (κείμενα,video,photo) σύντομα στην ιστοσελίδα μας!!!